Aktuellt

Hej läraryrket

13 nov 2017

Sedan hösten 2016 arbetar jag som lärare. Ideellt engagemang i ett språkcafé ledde till språkstudier som jag berättade om för en granne som hade kris på jobbet och hux flux var jag på intervju hos rektorn som anställde mig på stående fot. Så kan det bli.

Efter ett år med både företag och lärarjobb väljer jag nu att ta paus från företaget för att satsa helhjärtat på lärarrollen. Jag lägger inte ner företaget, man vet ju aldrig hur länge lärarentusiasmen håller i sig.., men eftersom jag även studerar (för att bli behörig lärare) hinner jag inte ta några uppdrag vintern 17-18. Så tack så här långt till samarbetspartners och uppdragsgivare. Det har varit väldigt kul att vara företagare. Men det är skönt att återigen ha tillgång till it-support och semesterersättning. :)

många sålda böcker

13 mar 2017

Ska vi trycka upp 100 exemplar? Eller 400? Det är alltid svårt att veta på förhand hur många ex man behöver av en bok. Glädjande nog är de 400 exemplar som vi tryckte  av "12 läkemedel om dagen" snart slut. Boken är min pappas berättelse om hur han som läkare har gjort för att försöka få till en bra vardag med diagnosen Parkinsons sjukdom. Jag har varit redaktör, inom Minnesbyrån. Pappas arbete med att berätta om boken för bibliotek och föreningar ger nu utdelning i form av många beställningar.

och plötsligt är det jul igen

21 dec 2016

Hösten försvann på en nanosekund. Jag tackade ja till ett vikariat som lärare och sen försvann alla dagarna. Lite annat har jag hunnit göra mellan lektionstimmarna. Jag har gjort färdigt tre böcker inom Minnesbyrån, jag har läst svenska på universitetet och skrivit reportage till tidningen Sjukhusläkaren. Jag har hjälpt SPOK (ett projekt som drivs av designern Jenny Nordberg) att ta fram texter till en sida med lokala hantverkare.

Jag har drivit ett litet språkcafé en gång i veckan, för nyanlända föräldrar i mitt bostadsområde. Ikväll gör jag klart ett större copyuppdrag inom hållbar utveckling, och sen behövs en paus.

Så nu säger jag God jul & Gott nytt år till alla gamla och nya uppdragsgivare!

bara två hatmejl

19 aug 2016

Senaste året har jag engagerat mig en del för integrationen i Helsingborg. Jag har bland annat startat ett språkcafé på mina barns skola. När jag läste i tidningen om att folk i Laröd och Mariastaden protesterade mot kommunens planer på boende för nyanlända blev jag så frustrerad att jag gjorde något jag aldrig gjort förut. Jag skrev en insändare.

Jag var lite orolig för responsen, man vet ju att det finns en del nätrasister som går hårt år de som står upp för humanistiska värderingar.

Insändaren publicerade i HD och Sydsvenskan och jag fick otroligt fin respons på facebook, i mejlen och live. Det kom till och med fram en kvinna på stan och tackade. Två hatmejl trillade in, exakt så hemska som jag hade föreställt mig, men de kändes knappt tack vare alla glada tillrop från personer som delar grundtanken om allas lika värde.

så kom hösten

15 aug 2016

Jag jobbar mer än halvtid med Minnesbyrån, men en del journalistik hinner jag fortfarande med. Inför hösten filar jag på en lång lista med idéer, jag villl prioritera så det blir en bra mix mellan texter som går att sälja och texter jag gärna vill göra.

En annan kick-off-syssla är att uppdatera alla sajterna, jag har fyra jag försöker hålla igång, bland annat Minnesbyråns Facebooksida. Jag har planer på ett nytt instagram-konto. Om det bara var lite enklare att växla mellan konton, så som på facebook där man lätt kan vara administratör för flera sidor. Sådant jobbar jag med denna måndag då barnen har börjat skolan igen efter ett långt och lekfyllt sommarlov.

hej Sjukhusläkaren

17 maj 2016

En ny uppdragsgivare dök upp i veckan. Jag ska göra två reportage till Sjukhusläkaren, ett om arbetsmiljö och ett om forskningsetik. Känns roligt med lite journalistik mitt bland alla minnesböcker jag gör nu i vår. Minnesbyrån sysselsätter mig just nu på heltid, en utveckling jag så klart välkomnar, men jag behåller gärna en fot i journalistiken. Inte minst för att få jobba med både korta och långa deadlines!

reportage om skolmat

13 maj 2016

Mitt första jobb för webbtidningen Extrakt har publicerats. Läs gärna texten som visar hur skolkök kan jobba för att eleverna inte ska skrika ”blä, det är blomkål”, när matsedlarna blir mer klimatsmarta.

första minnesboken 2016

1 jan 2016

Inom kort går jag igång med ett nytt projekt inom Minnesbyrån. Det blir en minnesbok över ett barn som dog alldeles för tidigt.
Den här gången skriver jag inte texten, det gör föräldrarna. Jag bidrar med förslag på hur texten kan utvecklas, samt slutredigerar den inför tryck.

integration på landsbygden

30 nov 2015

Jag gör en hel del jobb för ATL. Mycket intressanta jobb om skog och lantbruk, nu senast ett reportage om den låga andelen invandrare som arbetar inom de så kallade gröna näringarna.

Jag fick stånga huvudet mot SCB som vill ha jättemycket betalt för viss statistik, men via kringelikrokiga vägar landade idén slutligen i ett bra uppslag.

hej Härliga Hund

27 nov 2015

Jag ramlade in i en så fin relationshistoria om en ung tjej och hennes knepiga hund. Som journalist vet man ju att alla berättelser kan bli till reportage. Svårigheten är bara att övertyga en redaktör om att det kommer att bli en bra text.

I det här fallet gick det bra. Tack vare en intresserad redaktör på Härliga hund fick jag träffa en fin liten Håkan, en Lancashire heeler, och berätta om hans vardag.

Reportaget publiceras under 2016.

julen 2016 är här

25 nov 2015

 

Jag har sålt in ett jobb till Allers som ska publiceras först julen 2016. Det måste göras nu, för att få rätt årstidskänsla i bilderna. Jag ska dekorera granar, inte ett av mina kärnområden, men det kommer att bli mycket bra.

Jag ligger på kvällarna och googlar julpynt och det är ju fantastiskt vilka granar det finns ute i världen.

Också fantastiskt att man kan få betalt för detta. Inte mycket, men mer än vad många får för att göra bra mycket besvärligare saker än att scrolla runt bland glittriga glaskulor. 

15 000 tecken om hemslöjd

24 nov 2015

 

Reportaget jag gjorde till Sydsvenskan kultur publicerades i helgen.

Trots många år på dagstidning är det fortfarande speciellt att se ett så långt reportage i tryck. Tre hela uppslag blev det med nedslag i såväl klassrum som hos en professor i New York.

hej Sydsvenskan kultur

23 sep 2015

En fågel viskade i mitt öra att jag borde göra jobb till Sydsvenskans kulturdel. Varför inte tänkte jag och skickade iväg några idéer. Konstigt nog fick jag ett ja.  
Så de närmaste veckorna varvar jag lantbruksjobben till ATL med att lära mig mer om den skånska konstvärlden. Ser mycket fram emot detta.

hej Studentlitteratur

7 sep 2015

Jag har fått in en fot på Studentlitteratur. Första uppdraget blev ett pressmeddelande om "När ledarskapet krackelerar", en bok som ifrågasätter populära ledarskapsteorier. Väldigt roligt att få arbeta med akademiska texter igen.

back on track

1 sep 2015

Sommaren på Allers är slut. Den innehöll goda kakor, trevliga kolleger och nya lärdomar om mat. Men nu drar jag igång businessen igen, vilket känns bra.

Först ut är trädgårdsjobb till Allers och bostadsnyheter till Hem & Hyra. Jag har även en ambition att få igång min konsumentblogg igen, det händer ju så mycket som är värt att berätta om.

← Äldre inlägg