OM

Hösten 2013 blev jag företagare. Det var ett bra beslut. Jag har haft roligt sedan dess. Jag gör:

REPORTAGE

Våren 2016 gjorde jag ett reportage om skolmat till miljötidningen Extrakt. Till Sydsvenskan kultur gjorde jag ett stort reportage om hemslöjd. Till ATL skrev jag om integration på landsbygden och till Allers om hur man vårstädar en uteplats på bästa sätt. En del reportage är här.

 

BOSTADSJOBB

Under 2015 gjorde jag mycket bostadsnyheter till Hem&Hyra, senast ett större jobb om vad man gör om man får mögel i sin hyreslägenhet. Jag intervjuade en familj som drabbades hårt när hyresvärden skyllde problemen på familjen. 

Med fotografen Therese Romell har jag gjort hemma-hos-reportage till Leva & Bo, Expressens bostadsbilaga. Vi har bland annat varit hemma hos Annika Bryngelsson, en konstnär i Helsingborg.

 

INTERVJUER

Att ställa rätt frågor är min bästa gren. Under 2015 gör jag en serie matintervjuer till Allers veckotidning. Jag gör också intervjuer och nyhetsjobb till ATL, lantbrukets affärstidning. Gamla intervjuer finns på den här sidan.

 

COPYJOBB

Jag gör informations- och copytexter till kommunikationsbyrån Kärnhuset i Stockholm.

 

MINNESBÖCKER

Inom mitt företag Minnesbyrån  hjälper jag privatpersoner och företag att skriva ner minnen. Under 2016/17 har jag skickat tre nya böcker till tryckeriet.

 

KRÖNIKOR

I tio år skrev jag krönikor. Jag började med tv, gjorde årskrönikor till Nationalencyklopedin, gick över till nöjesliv, relationer och slutligen konsumentfrågor under vinjetten Hej konsument! i Helsingborgs Dagblad. Efter sammanslagningen med Sydsvenskan har krönikorna paus. Ett urval är samlade på en krönikesida.

BLOGGAR

2013 drog jag igång en konsumentblogg, Många bäckar små. I samma veva startades flera professionella sajter som Äkta Vara och Matfusket. Dessutom insåg jag dilemmat med att på ideell basis hålla igång en ambitiös blogg med dagliga uppdateringar. Därför är Många bäckar på paus tills vidare, men gamla intervjuer och inlägg är kvar.

 

PROJEKTLEDNING

Jag är utbildad inom projektledning (Malmö högskola) och är van att projektleda allt från konferenser till magasinsbilagor och ideella projekt. Jag projektleder gärna större jobb i samarbete med duktiga fotografer och layoutare

 

Före 2012:

 

CHEF

Som nöjeschef på Helsingborgs Dagblad var jag med och utvecklade en helt ny tidning i tidningen, en fredagsbilaga med fokus på krog- och nöjeslivet i Helsingborg. Vi vände oss till en yngre målgrupp än huvudtidningen.

 

RESEREPORTERNär jag var ny som journalist reste jag några vändor till Malawi och Tanzania och skrev om HIV/AIDS. Bland annat  ett stort helgreportage med fotograf Anders Hansson i Aftonbladet Söndag 2003. När barnen mina är större tar jag troligen upp  utlandstråden igen.

 

SAMTALSLEDARE

Under 2008-2010 var jag debattledare för Publicistklubben i Malmö. Vi debatterade bland annat valet i USA och Gellert Tamas bok "De apatiska barnen".

Hösten 2010 intervjuade jag Karl Ove Knausgård inför ca 200 personer på Malmö stadsbiblioteks internationella författarscen.

 

UTBILDNING

Jag har en fil kand i statsvetenskap från Lunds universitet. Har även läst mediekurser i två år och journalistik i ett. Därutöver en mängd småkurser, för att det är kul att lära sig nya saker. Ett urval:

  • Svenska som andraspråk, Lunds universitet (pågående)
  • Matematik A, Stockholms universitet (ej avslutad)
  • Projektledning, Malmö högskola
  • Skapande svenska, Lunds universitet
  • Små barns samspel och utveckling, Umeå universitet
  • Medvetet ledarskap, arbetsledarutbildning via Helsingborgs Dagblad